maanantai 10. lokakuuta 2011

Camera obscure - seikkailu minuun itseeni

Camera obscura on päihteiden vastainen toiminta yläkoululaisille. Sen tavoitteena on valistaa nuoria päihteiden käytöstä. Se on alun perin kehitetty Sininauhaliitossa samannimisen projektin yhteydessä vuosina 1995-1997. Meidän koulumme kaikki seitsemäsluokkalaiset osallistuivat kyseiseen toimintaan syyskuussa 2011.

Camera obscuran yhteydessä oli pienimuotoinen seikkailu, jossa käytiin läpi elämän suuria valintoja ja kysymyksiä. ”Annatko muiden ohjata elämääsi?”

Seikkailussa piti kävellä yksin läpi pimeiden huoneiden kuulokkeet korvissa antamassa ohjeita. Sen tavoitteena oli löytää aarre. Kävely elämän kysymyksien portailla tai omakuvansa peilistä katseleminen ”teatterilavalla” antoi rutkasti ajateltavaa itsetunnosta.

Ilmassa piti leijua turvallinen, lämmin ja salaperäinen tunnelma, mutta mielestämme siinä oli myös ripaus pelokkuutta. Kuitenkin seikkailu oli ihan mukava ja oikeasti alkoi ajattelemaan juuri läpi käyneitä asioita. Seikkailun lopussa selvisi, että aarre olet sinä itse.

Radan jälkeen täytimme kyselyn omista kokemuksistamme. Kun täytti kyselyn kysymyksiä, joutui pohdiskelemaan paljon. Saimme vielä lopussa aimo annoksen valistusta päihteiden käytöstä. Meidän kohdallamme kokemus valisti meitä paljon, ja tajusimme, kuinka huono itsetunto nuorilla saattaa olla.

Oona Sahlmann, Laura Kallio 7E