tiistai 18. lokakuuta 2011

8C ja 9C tiederetkellä Helsingissä

Ehnroosin koulun 8C ja 9C olivat 27.9.2011 tiederetkellä Helsingissä. Ensimmäiseksi oppilaat matkasivat kohti Suvilahtea, jossa oli parhaillaan käynnissä EUCYS-kilpailut. Kilpailu on jokavuotinen ja se järjestetään eri Euroopan maissa, tänä vuonna Helsingin Suvilahti oli saanut kunnian järjestää kilpailun. Kilpailussa nuoret keksijät pääsevät näyttämään omat taitonsa omien tekniikkaa koskevien tuotosten avulla. Luokat kävivät tutustumassa näihin kilpailutöihin, joita oli useita kymmeniä. Oppilaat tekivät kyseisiin töihin liittyen tehtävämonisteen, johon he listasivat tietoja kiinnostavimmista töistä. Töihin tutustumisen jälkeen oppilaat tutustuivat Suvilahden ympäristöön omaan tahtiin.

Suvilahdesta matka jatkui kohti pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskusta. Siellä kuultiin erittäin sivistävä puhe ympäristön suojelusta. Puheen aikana näimme kuvaesityksen, jonka eräs toimittaja oli kuvannut käydessään kaatopaikkakierroksella. Kuvat järkyttivät oppilaita, sillä niissä näkyi jopa täysin käyttämättömiä tuotteita. Kierrätyskeskuksella oli muutamia työpajoja joihin kuka tahansa sai mennä tuunailemaan ihmisten vanhoja, tarpeettomiksi tulleita esineitä. Puheessa tuli ilmi, että kierrätyskeskuksella on myös kauppa, johon oppilaat saivat tutustua seuraavaksi.

Kierrätyskeskuksen kaupassa kukin oppilas etsi itselleen mieluisan tuotteen. Sitä ei tietenkään tarvinnut ostaa, mutta siitä kerrottiin opettajalle. Suurin osa oppilaista yllättyi miten hyväkuntoista tavaraa kierrätyskeskuksen kaupassa oli ja miten hyväkuntoisiksi vanhoja tavaroita oltiin saatu tuunattua.

Kirjoittajat 9C luokan oppilaita