keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Retki Vantaalle ja Helsinkiin


Kävimme 15. päivä marraskuuta retkellä pääkaupunkiseudulla: Helsingissä saksalaisessa ravintolassa sekä Vantaalla Fazerin vierailukeskuksella.

Ravintola Zinnkeller
Kävimme viidestoista päivä marraskuuta Suomen ainoassa virallisessa saksalaisessa ravintolassa. Saimme vastauksia kysymyksiimme ravintolaan, ruokaan ja Saksaan liittyen, joita keksimme ennen retkeä, mutta myös paikan päällä. Sitten pääsimme herkuttelemaan tilaamillamme ruoilla.
Ruoka oli maukasta ja palvelu oli nopeaa. Alkuruoaksi oli salaattia, joka maistui ihan hyvältä, ehkä oli hieman liikaa oliiviöljyä. Pääruoaksi söimme haluamamme mukaan flammkuchenia tai wienerschnitzeliä. Jälkiruoaksi oli apfelstrudelia ja kahvia. Kokonaisuudessa kaikki oli hyvää ja annamme arvosanaksi 4.5/5.
Ravintola oli tyylikäs ja siellä oli helppo liikkua, myös asiakaspalvelu oli hyvää ja jos mahdollista niin tulemme varmasti käymään uudelleen, sillä meillä oli kotoisa tunnelma koko vierailun ajan.



FAZER
Fazerille tultaessa bussissa oli todella hyvä ja rento tunnelma. Olimme innoissamme, kun pääsimme käymään Fazerilla. Emme olleet ennen ikinä käyneet Fazerin uudessa vierailukeskuksessa.

Sisälle mentäessä edessä oli aula, jonne jätimme ylimääräiset tavarat. Siellä oli jättimäinen pupu, joka oli tehty Fazerin pääsiäisherkun, Mignon-munan kuorista. Pupussa oli melkein 10 000 kananmunan kuorta.
 

Kierros alkoi alla olevasta kuvasta. Siinä näkyy pieni trooppinen metsä. Siellä kasvoi muun muassa kahvipuita ja chiliä, jotka ovat raaka-aineita, joita tuodaan lämpimistä maista.

Seuraavaksi matkamme kävi tarkastelemaan tietoa Fazerin perustajasta Karl Fazerista, hänen perheestään ja ystävistään. Tämän jälkeen saimme ehdottaa tuoteparannuksia tai uusia tuotteita lapuilla, jotka kiinnitettiin toivepuuhun
Nämä kuvat ovat sisäaulasta. Siellä katsoimme myös lyhyen dokumentti videon Fazerista ja tutustuimme suklaataloihin ja 3D-tulostimeen, jonka avulla suklaasta pystyy tehdä hienoja taideteoksia. Näistä esimerkkejä on Eiffel-torni tai lumihiutale.
Keskellä aulaa on iso niin sanotusti hyllykkö, jossa on Fazerin tekemiä klassikkoherkkuja.

Tämän jälkeen tutustuimme tehtaaseen näköputkien ja virtuaalilasien kautta. Niistä näki monissa muodoissa tehtaaseen. Toiseksi viimeisessä kohdassa pääsimme syömään Fazerin herkkuja: suklaata, toisen kerransuklaata sekä tietysti muita herkkuja.

Ennen lähtöämme kävimme vielä vierailukeskuksen kaupassa ostamassa tuliaisia kavereillemme ja koteihimme. Vierailu oli todella hyvin onnistunut.