maanantai 16. tammikuuta 2017

Ehnroosin koulun pihasuunnitteluprojektista

Koulun pihasuunnittelun tavoite oli saada koulun piha-alue toiminnalliseksi ja viihtyisämmäksi, jotta oppilailla olisi välituntisin mielekästä tekemistä ja mahdollisimman mukavat olosuhteet. Lisäksi tarkoitus on, että pihasuunnitteluprojektin hankinnat siirretään aikanaan uuden koulun pihalle. Projektia ideoivat oppilaat, oppilaskunnan hallitus sekä oppilaiden vanhemmat lukuvuoden 2015–2016 vanhempainilloissa.  

 

Koulussa järjestettiin lukuvuonna 2015–2016 kaikille avoin Suunnittele penkki –kilpailu. Suunnittele penkki –kilpailun osallistuneista ideoista toteutetaan kaksi parasta, toteutuksen hoitavat Jopo-luokat. Pihasuunnitteluprojektin osista ensimmäisenä toteutettiin F ja H -talojen välissä sijaitsevalle viheralueelle kaksi pöytä-penkkiyhdistelmää, jotka valmisti Keuda.

 

Syksyllä vanhan Ehnroosin koulun pihalta siirrettiin kaksi Panna-areenaa B ja C -talojen päätyyn. Oppilaat ovat toteuttaneet kevään 2016 aikana teknisentyön opettaja Timo Räihän ohjauksessa opaskylttiprojektin. Opaskyltit ohjaavat liikkumaan eri rakennusten välillä, ja ne tulee asentamaan myöhemmin koulualueelle kunnan tilapalvelu. D-talon päätyyn on asennettu syksyn 2016 aikana pyramidikiipeilyteline, jonka viereen on tilattu kaksi nojailukaidetta. Kaiteet asennetaan myöhemmin lukuvuoden aikana. Koululle on hankittu myös neljä siirrettävää frisbeekoria, joiden sijoittamisesta koulualueelle huolehtii oppilaskunta.  
 
 

Vera Holmström 9d ja Ella Reima 9d
Oppilaskunnan hallituksen jäseniä