maanantai 23. marraskuuta 2015

Heureka



HEUREKA

Me, Ehnroosin koulun 7C, vierailimme Heurekassa lokakuun alussa. Pääkohteena oli ”Ota riski”- näyttely. Näyttelyssä oli tehtäviä joihin liittyi riskinotto. Näyttelyn tehtävissä oli useita eri vaiheita, joita piti suorittaa.

HASSUT LASIT
Yksi tehtävistä oli tällainen: ”Hassut lasit” otit lasit päähäsi ja lähdit radalle. Lasit väärensivät näkemääsi. Ne kuvailivat 1,5 promillen humalaa joten radalle oli vaikea väistellä esteitä.

SIRKUS PELI
Tässä näyttelyssä oli myös toinen mieleenpainuva tehtävä. ”Sirkus peli” peliä pystyi keralla pelaamaan kaksi. Siinä pyrittiin nappaamaan putoavia apinoita, norsuja ja hedelmiä. Kiinniottajina toimivat pellet, joita me itse ohjailimme.

SIMULAATTORIT
Siellä oli myös auto- ja venesimulaattoreita, niissäkin oli omat haasteensa ja tehtävänsä.





MAKUKOULU

Heurekaan päästyämme saimme kierrellä näyttelyissä vapaasti. Noin kymmeneltä vuorossa oli makukoulu. Ensin saimme pinkkiä päärynälimua. Sen jälkeen meidän piti tunnistaa eri makuja: makea, karvas, kirpeä, suolainen ja umami. Ensin maistoimme hapankorppua. Sen jälkeen saimme ruissipsiä, kuivattua karpaloa, maitosuklaata ja tummaa suklaata. Joistain mauista ei tykätty, mutta suurin osa oli hyviä. Onneksi saimme makukoulun aikana juoda vettä.

PLANETAARIO

Kävimme luokkamme kanssa katsomassa ”Pimeä maailmankaikkeus” esityksen. Se oli mukava ja mielenkiintoinen. Vaikka suurin osa luokkamme oppilaista oli nähnyt sen, se tuntuu silti aina vähän erilaiselta ja kiinnostavammalta. Esityssali oli lämmin, pimeä ja penkit olivat mukavan pehmeitä. Joidenkin mielestä esitys oli meluisa ja tylsä. Kaikin puolin esitys oli kuitenkin hyvin onnistunut!








AUTOSIMULAATTORI
Heurekassa oli autosimulaattori, jossa pystyimme kokeilemaan millaista olisi ajaa autoa. Auto oli oikean näköinen ja se tuntuikin aivan todelliselta. Käytimme autosimulaattoria niin ahkerasti, että kukaan muu ei päässyt kokeilemaan sitä. Huonoja puolia simulaattorissa oli se, kun aika oli liian lyhyt auton ajamisessa, ja se, että auton ratti oli liian herkkä. Oli kivaa, kun saimme ajaa liikenneympyröitä ja vaikeita käännöksiä. Ylinopeutta oli kiva ajaa, ja seiniin oli mukava törmätä. Ajettiin myös pari kolaria. Onneksi auto oli vain simulaattori!

Teksti: 7C
Kuvat: Heureka