torstai 5. marraskuuta 2015

9D Yle Uutisluokan videotyöpajassa


9D sai mahdollisuuden osallistua Yle Uutisluokka -hankkeen videotyöpajaan, ja Ylen auto kurvasikin Ehnroosin pihaan keskiviikkona ja torstaina 28. ja 29.10.



Ennen työpajaa tapasimme luokan uutiskummin, toimittaja Anna-Maria Talvion. Anna-Marian kanssa oppilaat miettivät, mistä aiheista lähtevät tekemään omia uutisjuttuja ja ketä juttuihin kannattaa haastatella. Lisäksi kerrattiin hyvän uutisen kriteerejä. Tämän jälkeen aiheita hiottiin ja valmisteltiin vielä muutamalla äidinkielen tunnilla.


Varsinaiset työpajapäivät koittivat viime viikolla. Ensimmäisenä päivänä harjoiteltiin omien uutisjuttujen kuvaamista pala kerrallaan Uutisluokan vetäjien Laura Honkimäen ja Mikko Laineen ohjauksessa. Jokainen oppilas pääsi kokeilemaan kuvaamista, juonnon tekemistä sekä haastattelemista. Omat videoharjoittelut päästiin tietysti myös näkemään.


"Oli hyvä, kun saimme toimia oma-aloitteisesti ja ryhmässä." Reima







Toisena päivänä oppilaat kuvasivat omista aiheistaan suunnittelemansa videojutut klippeinä. Videojuttuihin liittyi myös haastatteluja, joita varten oppilaat saivat kameroidensa eteen haastateltaviksi muutamia koulumme oppilaita. Yksi ryhmä kävi tekemässä haastattelut Mäntsälän lukiolla ja tekipä yksi ryhmä puhelinhaastattelunkin. Lopuksi oppilaat editoivat kuvaamistaan klipeistä yhtenäiset uutisvideot. Mukana menossa oli Lauran ja Mikon lisäksi myös uutiskummi Anna-Maria.





"Uutisluokka-projekti oli kiva kokemus! Oli mukava nähdä, millaista toimittajan työ on. Valmistelut veivät jonkin verran aikaa, mutta juttua oli hauska kuvata ja editoida." Amanda


Kiitos kaikille haastateltaville! Kiitos Yle, Anna-Maria, Laura ja Mikko!