maanantai 13. joulukuuta 2010

Ilmaisutaidon ryhmien opintoretki teatterimuseoon


 Ehnroosin koulun 7. ja 8. luokan ilmaisutaidon ryhmät tekivät opintoretken Helsinkiin Teatterimuseoon perjantaina 10.12. Kustannukset saimme katettua opinto-ohjauksen kehityshankerahoista. Retkelle osallistui  yhteensä 24 oppilasta.

Ryhmät osallistuivat kahteen tunnin mittaiseen työpajaan, joissa tutustuttiin teatterin tekemisen eri näkökulmista. Ensimmäinen työpaja oli nimeltään Kerro, kerro kulissi. Siinä osallistujat vietiin nimensä mukaisesti kulissien takaiseen maailmaan. Mitä eri työntekijöitä tarvitaan teatteriproduktion tekemiseen?  Mitä tekevät ohjaaja, lavastaja, puvustaja, valo- ja äänisuunnittelija…? Teatteripelissä suunnistettiin pienissä ryhmissä kartan avulla rastilta toiselle ja suoritettiin erilaisia teatteriaiheisia tehtäviä.

Oppilaat vaikuttivat varsin innostuneilta työpajojen anteihin. Oli hauska hetkeksi pukeutua roolivaatteisiin, jotka joskus ovat olleet käytössä oikeassa näytelmässä. Myös eri tekniikoiden kokeileminen tuntui jännittävältä. Aikaa taas oli vain liian vähän. Olisi ollut hauska syventyä kerrankin vähän syvemmin kuhunkin kohteeseen, joista nyt kerkesi saada vain pienen väläyksen. Toivottavasti kaikille jäi kytemään innostus kokeilla ideoita omissa ilmaisuharjoituksissa ja näytelmissä.

Teksti: Eeva Karhi, ilmaisutaidon opettaja
Kuva: Ella Hynninen 7E

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti