perjantai 17. elokuuta 2012

Koulurauhan julistus Ehnroosin koulussa 17.8.2012


Koulurauha on ollut Suomessa 22 vuotta, se julistettiin ensimmäisen kerran Turusta. Me tukioppilaat julistamme sen meidän koulullemme. Koulurauhalla pyritään luomaan turvallinen kouluvuosi ympäri Suomea.

Tänä vuonna kiinnitämme huomiota erityisesti oppilaiden, opettajien ja vanhempien yhteistyöhön, erilaisuuden hyväksymiseen sekä syrjinnän ehkäisyyn. Syrjintä on yleinen ongelma kouluissa. Jos oppilaat ja opettajat kantaisivat vastuuta yhdessä, voisimme vähentää syrjintää ja edistää kouluviihtyvyyttä.

Oppilaiden olisi mukavampaa olla koulussa, jos he itse pyrkisivät unohtamaan ennakkoluulonsa ja hyväksymään toisensa omana itsenään, sillä erilaisuus on hieno asia. Jokainen on samanarvoinen, eikä kukaan ole toista arvokkaampi.

Opettajien on hyvä ottaa jokainen oppilas ja luokka tasa-arvoisesti huomioon, sillä myös opettajien käytös voi aiheuttaa syrjimistä. Olisi tärkeää löytää yhteisymmärrys oppilaiden ja opettajien välille. Myös vanhempien pitäisi keskustella lastensa kanssa koulupäivästä, ja jos oma vanhempi ei kuuntele, asioista voi kertoa muille aikuisille. Muistetaan siis rakkaita opettajiamme ja vanhempiamme arvostaen heidän tärkeää työtään säilyttäen hyvä yhteishenki heidän kanssaan.

Kannetaan vastuuta ja rakennetaan yhdessä kestävä silta tälle lukuvuodelle. Toivottavasti kaikille tulee oikein hauska ja opettavainen kouluvuosi Ehnroosissa.